Kiitos Turku!

Kiitos Turku!


Aurinkoinen Turku vastaanotti Käsityökorttelin samaan aikaan Keski-aika- ja Käsityöläismarkkinoiden kanssa, olipa paikalla vielä ranskalais-italialainen ruokatorikin. Ja jos joku ei vielä näistä löytänyt omaansa niin kaupungissa juostiin lauantaina Paavo Nurmi-maratonikin.

Kävijöitä oli reilut 160 000, todella huikea määrä!

Iso Kiitos kaikille Zip-Ilo® - kojulla pysähtyneille, jotkut kävivät paikalla useammankin kerran :)

Etukäteen sain varoituksia turkulaisten hitaasti lämpiävästä luonteesta, mutta lähes kaikista kohtaamisista jäi hyvä mieli, uuden tuotteen löytävien kuuluukin pohdiskella ja antaa idean upota rauhassa tajuntaan.

Hämmentävin kohtaaminen oli kanadalaisen rouvan kanssa, joka välttämättä halusi lähettää tapahtumissa lähinnä maskottina mukana kulkeneen Joogamatto-repun tyttärelleen Kanadaan. Haikein mielin ja hieman nolona luovuin repusta, se kun oli jo reissuissa rähjääntynyt ja vain malliksi valmistettu. Ennen seuraavaa tapahtumaa on valmistettava uusi, pitäisi vain osata päättää minkävärisenä seuraavan tekee…

Värin valinta tuottaakin usein tuskaa myös asiakkaille, tällä kertaa suosituin väri oli petrooli-musta, ja laukut siinä värissä myytiinkin loppuun nopeasti. Lisää valmistuu ja verkkokaupan kautta tilaaminen onnistuu niin kauan kuin petroolia ketjua varastossa riittää.

Laukut löysivät uusia koteja niin, että minäkin pystyin kantamaan korteni kekoon kotimaisen käsityön tukemisessa ja livahdin ostosreissulle naapurikojuihin. Mukaan tarttui Kongaamon ihana aidosta retrokankaasta valmistettu hame ja vihdoin raaskin ostaa myös Vilmurin Naakat-sukkikset parissakin eri värissä. Laitetaan hyvä kiertämään ja kannatetaan Suomessa sydämellä valmistettuja tuotteita. Onhan ne niin mahtavia, että vaikea on vastustaakaan!

Aurinkoinen sää suosi tapahtumaa ja pelätyt vesisateet kiersivät Turun kokonaan ja myrskytuuli näytti vain malliksi pari puuskaa alueella.

Vaikka maanantai-aamu valkeni pilvisenä päätin silti vielä ennen kotiinlähtöä tehdä pienen kävelylenkin kaupungilla kun tapahtuman aikana ei ehdi juuri ympärilleen vilkuilla. Kävelin Tuomiokirkolta Linnalle ja takaisin, ja kyllähän se aurinkokin lopulta pääsi esiin pilvien takaa. Kotimatkalla saikin sitten ajella paikoin rankkasateessa…

Jokiranta sai rauhoittua ja markkinahumu jatkui aurinkoisella Kauppatorilla.

Kiitos Kaunis Turku, nähdään näissä merkeissä vuoden päästä uudestaan, turistina tulen käymään jo parin viikon päästä purjelaivoja ihailemaan.. :)

*KatjaKommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.